Het plan

De historie van het pand

Het Zuiderziekenhuis in Rotterdam-Zuid staat al sinds de opening in 1939 bekend als ‘Het Zuider.’ Logisch dus, dat bij de herontwikkeling van het oude ziekenhuis niet lang nagedacht hoefde te worden over een herkenbare naam voor het project: Het ZuideR. Een iconische naam voor een iconisch gebouw dat door de jaren heen heel wat meemaakte. We nemen je graag even mee terug...

Lees meer over de historie

De woningen

Het ZuideR Paviljoens

Achter het hoofdgebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis bevinden zich twee historische paviljoens. Hier worden in totaal circa 30 grondgebonden stadswoningen ontwikkeld, rondom een beschutte, groene binnentuin. De woningen variëren in woonoppervlakte en hebben twee of drie verdiepingen.

Het ZuideR Carré

Het karakteristieke vooroorlogse Zuiderziekenhuis in Rotterdam krijgt een geweldige nieuwe bestemming. In het hoofdgebouw van het voormalige ziekenhuis worden 73 unieke Loft-appartementen gerealiseerd. De appartementen zijn ruim, met hoge plafonds en je krijgt alle mogelijkheid om jouw appartement helemaal in te delen zoals jij wilt.

Wonen in een monumentaal pand

Geen mens wil in een saaie blokkendoos wonen. Sfeervol moet ons huis zijn, het liefst authentiek. De oplossing: koop een monument. Maar hoe werkt dat precies? Je hoort vaak dat er tal van regels zijn waaraan je je moet houden en dat het niet eenvoudig is om je woning helemaal zo te maken als jij dat graag wil. In de praktijk kan er meer dan je misschien denkt.

Het ZuideR wordt ontwikkeld door BOEi: de Nationale Maatschappij tot Restaureren en Herbestemmen van Cultureel Erfgoed. BOEi restaureert en herbestemt industrieel, agrarisch, religieus en cultureel erfgoed en weet als geen ander hoe dat erfgoed behouden en ontwikkeld kan worden voor nu en voor later.

BOEi zorgt ervoor dat de Loft-appartementen en Paviljoenwoningen van het ZuideR straks helemaal voldoen aan de woonwensen en -eisen van vandaag de dag. Op het moment dat je een woning koopt, ga in je in gesprek met de kopersbegeleiders van makelaar TW3 om jouw woning helemaal af te stemmen op hoe jij wilt wonen. Het spreekt daarbij voor zich dat er veel kan, maar niet alles. De authentieke uitstraling van de oude gebouwen moet uiteraard behouden blijven. Maar dat staat modern, comfortabel en eigentijds wonen niet in de weg.


Comfortabel en duurzaam

Bij Het ZuideR maken we gebruik van stadsverwarming om de loft-appartementen en paviljoenwoningen te verwarmen en van warm water te voorzien. Dit is water dat verwarmd is door restwarmte die vrijkomt in elektriciteitscentrales of bij het verbranden van afval. Dit warme water stroomt via een ondergronds leidingnet naar het ZuideR om zo kant-en-klaar jouw woning binnen te komen. Door gebruik van stadsverwarming is er fors minder CO2-uitstoot. Op deze manier is je woning erg snel warm en heb je direct warm water als je de kraan opendraait.

 

De getoonde impressies en schetsen zijn slechts om u een indruk te geven van het beoogde eindresultaat. Hieraan mogen geen rechten worden ontleend. Prijzen en oppervlaktes zijn indicatief en mogelijk onderhevig aan verandering.