Rotterdam heeft de leukste bars en restaurants

Rotterdam is zo snel in ontwikkeling dat het haast niet bij te benen is als er weer een nieuwe lunchroom of koffietent is geopend. Maar ook voor een heerlijk diner in een toprestaurant of een avondlang uitgaan in de nieuwste club kun je in Rotterdam alle kanten op. Van de Kop van Zuid tot Katendrecht en van de Afrikaanderwijk tot de Wilhelminapier.

In Rotterdam barst het van de horecagelegenheden. De bekendste ken je natuurlijk zoals Hotel New York, de Markthallen en de Fenix loods. Maar er is nog zoveel meer. Te veel eigenlijk om allemaal te benoemen. We maakten daarom een selectie. Jij doet de rest.

Lekker eten

Uiteraard moet je een bezoek brengen aan Hotel New York. Deze horecagelegenheid ademt nog steeds een bijzonder stukje geschiedenis; vroeger zat hier namelijk de Holland Amerika Lijn. Nog een prachtplek om te bezoeken is HMB. Dit restaurant is gehuisvest in het grootste gebouw van Nederland, De Rotterdam. De culinaire hoogstandjes, het uitzicht op de Maas en Erasmusbrug maken het restaurant tot een echte aanrader. Breng ook een bezoek aan het Deliplein waar het barst van de toffe restaurants, waaronder De Matroos en het Meisje. En dan vergeten we nog bijna Allure, By Ami Urban en talloze andere culinaire hotspots.

Nachtenlang op stap

Eén van de populairste uitgaansstraten van Rotterdam is de Witte de Withstraat. Naast tal van restaurantjes zijn het de bruine kroegen, de gezellige cafés en de stijlvolle wijn- en cocktailbars die een gemêleerd publiek bij elkaar brengen. In de zijstraatjes vind je de Tiki Bar, Café LaBru en WORM. Ook de Luchtsingel bij het Centraal Station is een populair uitgaansgebied en aan de Nieuwe Binnenweg vind je Rotwon, parket, Stales en Bar3. Het is even zoeken, maar overal in Rotterdam vind je geweldige plekken om uit te gaan. En je komt er zeker niet alleen toeristen tegen, maar vooral echte Rotterdammers, studenten, intellectuelen en creatieven.