Rotterdam-Zuid heeft alles

Volop voorzieningen in Rotterdam-Zuid

Zoals het een wereldstad betaamt, is Rotterdam een waanzinnige plek om te shoppen. Maar ook in Zuid kom je volop aan je trekken. Niet alleen het winkelaanbod is zeer divers, ook vind je er tal van scholen, sportclubs en gezondheidsdiensten. Als je eenmaal in Zuid woont, hoef je eigenlijk niet meer naar Noord. Al is het daar natuurlijk ook altijd gezellig.

Je dagelijkse boodschappen doen, naar de huisarts, de kinderopvang of school voor de kinderen…. je vindt het natuurlijk allemaal vlakbij je nieuwe woning in het ZuideR. Rotterdam-Zuid heeft alle voorzieningen die je nodig hebt prima voor elkaar.

Winkelcentrum Zuidplein

De meeste winkels zitten natuurlijk in Rotterdam centrum, maar voor een lekker dagje winkelen kun je ook terecht in winkelcentrum Zuidplein, een overdekt winkelcentrum met maar liefst 165 winkels. Van supermarkten tot mode en van beauty tot vrije tijd. En er is genoeg keuze om ergens gezellig te eten, of juist een snelle hap te nemen. Regelmatig zijn er ook evenementen in het winkelcentrum.

Scholen

Ook wat betreft het onderwijs heeft Rotterdam- Zuid veel te bieden. Zo hebben drie grote schoolbesturen en de gemeente Rotterdam de handen ineengeslagen en samen een plan ontwikkeld waarmee het onderwijsaanbod breder, diverser en toekomstproof wordt. Dit ambitieuze plan moet ervoor zorgen dat de jeugd van Rotterdam-Zuid een gevarieerder aanbod aan opleidingen krijgt met volop kansen om door te stromen in hun eigen woonomgeving. Ook vind je in Zuid voldoende naschoolse opvang, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.

Gezond op Zuid

Rotterdam-Zuid kent naast de vele winkels en scholengemeenschappen ook de nodige praktische praktijken. Denk hierbij aan tandartsen, fysiotherapeuten, behandelend artsen en huisartsen. Sterker nog Rotterdam Zuid kent zijn eigen organisatie ‘Gezond op Zuid’, die zorgt voor kwalitatief goede en betaalbare, multidisciplinaire zorg in de wijken van Rotterdam-Zuid.