De fijnste plek in Rotterdam-Zuid

Het Zuiderpark maakt deel uit van het grootste aaneengesloten groengebied in Rotterdam. En wat een heerlijke plek is het. Je kunt er spelen en sporten, evenementen bezoeken of gewoon lekker luieren of wandelen. Het is misschien wel de fijnste plek van Rotterdam-Zuid.

In het Zuiderpark lijkt de stad opeens heel ver weg. Het is er heerlijk rustig, terwijl de drukte toch vlakbij is. Dit prachtige park ligt om de hoek van het ZuideR en is het grootste park van Nederland. Met een avontuurlijk speelterrein, heel veel sportmogelijkheden en strand, water, bossen en tal van evenementen. Hier ga je heel veel vrije tijd doorbrengen.

Evenementen en activiteiten

Op het Sportplaza en bij het Zuiderpark Avonturen Point worden regelmatig gratis activiteiten georganiseerd. Op een aantal plekken is kunst te bezichtigen, onder andere van Philip King.  Aan de Oostzijde van het park, vlakbij Ahoy Rotterdam, ligt een groot evenemententerrein. Op dit terrein vinden grote en kleine evenementen plaats. Zoals een kermis, circus, rommelmarkt, Metroplis en de Zuiderparkdagen. In het Zuiderpark bevinden zich diverse sportverenigingen zoals voetbal-, tennis,- korfbal- en handbalverenigingen.

De Oliphant en meer

Aan de westzijde van het park ligt landhuis De Oliphant. De perfecte plek voor een trouwerij, vergadering, borrel, feest of zelfs een uitvaart. Ook vind je daar kinderboerderij De Molenwei, de Cultuurhistorische Plantentuin en Molen De Zandweg die je zeker een keer moet bezoeken. In het tussenseizoen zijn de wandelpaden van de volkstuinverenigingen die je overal in het park vindt voor iedereen toegankelijk. En dan de 2 kilometer lange Zuiderparkpromenade. Hier kun je heerlijk flaneren en de promenade vormt één grote doorgaande wandel- en fietsroute dor het hele park.