Auto, bus, trein, metro, fiets en… boot

Niet alleen Rotterdam-Zuid is goed te bereiken; dit geldt voor heel Rotterdam. Dankzij een uitgebreid netwerk van bussen, trams en metro’s kom je vrijwel altijd zonder moeite overal waar je maar wilt zijn. En natuurlijk, in de stad met de grootste haven van Europa, laat je je ook over water snel brengen naar de mooiste plekjes van de stad.

Het ZuideR ligt omsloten door de Dordtsestraatweg de Valkeniersweide en de Groene Hilledijk. De tram stopt vrijwel voor de deur en met een half uurtje sta je op Rotterdam Centraal. Ga je liever met de auto? Pak dan de Erasmusbrug en geniet van het fantastische uitzicht dat Rotterdam te bieden heeft!

Met het OV ben je er zo

Met de metro, de tram en de bus reis je snel en gemakkelijk binnen Rotterdam en de omliggende regio’s. Vanaf het Centraal Station en station Blaak kom je bijna overal. Heb je niet zoveel zin in het OV? Pak dan de fiets. Rotterdam kent 600 km aan fietspaden, dus er zit ongetwijfeld een mooie route bij. Bewonder de architectuur van de stad, waai uit langs het water of ontdek de Rotterdamse haven. Rotterdam heeft meerdere gratis fietsenstallingen en plekken waar je je elektrische fiets kunt opladen.

Varen of elektrisch

Met zo’n 50 aanlegplaatsen in Rotterdam is de watertaxi bij uitstek een bijzonder vervoermiddel om jezelf van A naar B te verplaatsen. Er zijn tien snelle watertaxi’s: vijf 8-persoons- en vijf 12-persoonsboten. De aanlegplaatsen bevinden zich in en iets buiten Rotterdam (tussen Kinderdijk en Spijkenisse). Geen zin om te trappen of jezelf over het water te verplaatsen? Rotterdam kent inmiddels ook genoeg elektrische alternatieven: elektrische deelauto’s, elektrische brommobielen en elektrische scooters. Kwestie van de betreffende app downloaden, jezelf aanmelden en vervolgens een heerlijk stukje toeren.